Last Updated on 2 Μαΐου, 2024 by Manolis Maragkoudakis

Θαλασσινή διακόσμηση εσωτερικού χώρου

Η θαλασσινή διακόσμηση μπορεί να δημιουργήσει μια άνετη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο, ανεξαρτήτως από το αν ζεις κοντά στη θάλασσα ή όχι. Τα χρώματα του γαλάζιου, του λευκού και του γκρι, μαζί με στοιχεία όπως κοχύλια, άμμος και ξύλα, μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ευεξίας και ειρήνης. 

Τι είναι όμως
θαλασσινή διακόσμηση.

Η εσωτερική θαλασσινή διακόσμηση αντανακλά τα φυσικά στοιχεία της παραλίας – το νερό, την άμμο και τον ουρανό – μέσα στο σπίτι, με τη χρήση χρωμάτων και υφών. Συχνά συγχέεται με το ναυτικό στυλ σχεδιασμού. Σύμφωνα με ειδικούς σχεδιαστές, το θαλάσσιο στυλ έχει να κάνει με το αίσθημα γαλήνης και διασκέδασης που αποκτάς όταν είσαι κοντά στο νερό. Υπάρχουν όμως πολλά διαφορετικά στυλ διακόσμησης που εμπνέονται από τα στοιχεία της θάλασσας. Πως μπορείς να ξέρεις ποιο είναι το ιδανικό για σένα;

Ναυτικό Ντεκόρ

Το εν λόγω διακοσμητικό στυλ δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε πρόσφατα. Υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες σε παρόμοια μορφή. Το ναυτικό σχέδιο υπάρχει εδώ και αιώνες, κυρίως επειδή ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι διακόσμησαν τα σπίτια τους κοντά στη θάλασσα ή στις παράκτιες περιοχές. Προερχόμενο από τις ακτές του Ατλαντικού, το ναυτικό στυλ υπήρχε σε κάθε πολιτεία κοντά σε ακτές της Αμερικής, αν και παρουσιάζει διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα, σε πιο παραδοσιακά σπίτια στα βορειοανατολικά, θα δει κανείς τη χρήση σκούρου, βερνικωμένου ξύλου. Στις νότιες πολιτείες, όπου τα δάση έχουν πιο ανοιχτόχρωμη αίσθηση, το ντεκόρ τείνει να είναι γκριζωπό, επηρεασμένο από την έκθεση στο αλμυρό νερό και τον αέρα. Σε θερμότερα κλίματα, τα παράκτια σχέδια έχουν τροπικές επιρροές.

Διαβάστε Επίσης  Διακόσμηση εσωτερικού χώρου: Tips

Νησιώτικο Ντεκόρ

Στις μεσογειακές χώρες, ο θαλάσσιος διακοσμητικός ύφος για την εσωτερική διακόσμηση διαφέρει σημαντικά λόγω των πολιτιστικών διαφορών. Η ελληνική μεσογειακή αισθητική είναι ένα στυλ διακόσμησης που (όπως θα περίμενε κανείς) επιδιώκει να αναπαράγει το αίσθημα των ελληνικών νησιών στο εσωτερικό του σπιτιού. Ειδικά στη χώρα μας, το κυκλαδίτικο στυλ είναι πολύ δημοφιλές. Τα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν το λευκό χρώμα με το χαρακτηριστικό μπλε ως δευτερεύον χρώμα. Συχνά περιλαμβάνει επίσης πέτρινα στοιχεία, απλά έπιπλα και φυσικά υλικά. Σε αυτό το στυλ, σπανίως θα δείτε χαλιά, καθώς οι Έλληνες προτιμούν να διατηρούν τα σπίτια τους απλά και καθαρά. Η βασική ιδέα είναι ότι ζώντας σε ένα απλό περιβάλλον, το μυαλό και η ψυχή είναι ελεύθερα να απορροφήσουν άλλες εμπειρίες. Η ελληνική διακόσμηση συνδυάζει το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον, καθιστώντας την ιδανική για σπίτια με αίθριο ή υπαίθριο καθιστικό.

Τρόπικαλ Ντεκόρ

Η διακόσμηση εσωτερικού χώρου με τροπικά θέματα αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση από τα προηγούμενα θαλάσσια στυλ. Οι τοίχοι με μοτίβα βοτανικών ή φύλλων ζούγκλας είναι πολύ δημοφιλείς και προσδίδουν ζωντάνια στον χώρο. Τα πλούσια πράσινα χρώματα συνδυάζονται καλά με ορείχαλκους και χάλκινους τόνους. Εάν η αλλαγή ταπετσαρίας δεν είναι εφικτή, μπορούν να ενσωματωθούν τροπικά μοτίβα μέσα από τα έπιπλα. Μαξιλάρια ή ριχτάρια με βοτανικά μοτίβα ή σχέδια ζώων της ζούγκλας μπορούν να προσθέσουν μια τροπική πινελιά σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο δωμάτιο, διατηρώντας την αισθητική μίνιμαλ.

Αρχική Σελίδα
Τηλέφωνο
Επικοινωνία