4 Χειροποίητα Φωτιστικά που θα σας αλλάξουν το χώρο

Ένας έμπειρος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων γνωρίζει ότι ο φωτισμός είναι ένα αναπόσπαστο και πολύ βασικό κομμάτι που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του όταν σχεδιάζει και διακοσμεί ένα δωμάτιο και όχι μια μεταγενέστερη σκέψη όπως σκεφτόμαστε πολλοί από εμάς. Άμα σκέφτεσαι να αφιερώσεις μεγάλο ποσοστό από το χρόνο σου να επιλέξεις τα έπιπλα ενός χώρου σκέψου τη δύναμη που μπορεί να έχουν τα χειροποίητα φωτιστικά καλής ποιότητας να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο όχι απλώς να φωτίζουν τις σκοτεινές γωνίες του αλλά να επηρεάζουν τα συναισθήματα που σου προκαλούνται όταν μπαίνεις μέσα στο χώρο.

Χειροποίητα φωτιστικά
στο σαλόνι

Υπάρχει ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου ο δυνατός φωτισμός είναι σημαντικότερος από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Μιλάμε φυσικά για την κουζίνα.

Οπότε όταν διαλέγουμε μας είναι απαραίτητο να έχουμε στο μυαλό μας να διαλέξουμε χειροποίητα φωτιστικά που θα έχουν λειτουργικό ρόλο πέρα από ωραίο ντεκόρ για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά όταν μαγειρεύουμε.

Καλό είναι να διαλέξουμε ψηλά χειροποίητα φωτιστικά για το ταβάνι ώστε να φωτίζουν ισάξια το χώρο της κουζίνα χωρίς να πιάνουν περιττό χώρο. Επιπλέον δε θα κόβουν τη θέα σου ή όταν κοιτάς και κοινωνικοποιείσαι με τους καλεσμένους σου την ώρα του φαγητού. Για ενισχυτικό φωτισμό μια καλή λύση είναι ένα διακρτικό φωτιστικό κάτω από τα ντουλαπια που να σε βοηθά να διακρίνεις επιπλέον λεπτομέρειες των υλικών που δουλεύεις κατά την προετοιμασία του φαγητού.

Χειροποίητα φωτιστικά
στη κουζίνα

Υπάρχει ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου ο δυνατός φωτισμός είναι σημαντικότερος από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Μιλάμε φυσικά για την κουζίνα.

Οπότε όταν τα διαλέγουμε μας είναι απαραίτητο να έχουμε στο μυαλό μας να διαλέξουμε εκείνα που θα έχουν λειτουργικό ρόλο πέρα από ωραίο ντεκόρ για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά όταν μαγειρεύουμε.

Καλό είναι να διαλέξουμε ψηλά χειροποίητα φωτιστικά για το ταβάνι ώστε να φωτίζουν ισάξια το χώρο της κουζίνα χωρίς να πιάνουν περιττό χώρο.

Επιπλέον δε θα κόβουν τη θέα σου ή οταν κοιτάς και κοινωνικοποιείσαι με τους καλεσμένους σου την ώρα του φαγητού. Για ενιχυστικό φωτισμό μια καλή λύση είναι ένα διακρτικό φωτιστικό κάτω από τα ντουλαπια που να σε βοηθά να διακρίνεις επιπλέον λεπτομέρειες των υλικών που δουλεύεις κατά την προετοιμασία του φαγητού.

Χειροποίητα φωτιστικά
στο υπνοδωμάτιο

Κάτι πολύ βασικό που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν τα επιλέγεις  για το υπνοδωμάτιό σου είναι η κατεύθυνση του δωματίου σου. Άμα η κατεύθυνση την οποία κοιτάει είναι προς το βορά δηλαδή δεν έχει άμεση πρόσβαση στο φως του ήλιου τότε θα χρειαστείς λίγο παραπάνω τεχνικό φωτισμό. Επένδυσε σε  λάμπες κοντά στο χώρο του κρεβατιού σαν έξτρα φωτισμό πέρα από το φως στο ταβάνι. Θα σου προσφέρουν μια έξτρα ατμόσφαιρα θα φωτίζουν λεπτομέρεις στο χώρο σου ενώ παράλληλα θα έχουν και πρακτικό ρόλο που θα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για ένα βραδινό διάβασμα.

Χειροποίητα φωτιστικά
στο μπάνιο

Όσο αφορά το μπάνι απέφυγε το φωτισμό πάν από το νιπτήρα καθώς δημιουργεί μη κολακευτικές σκιές για όταν κοιτάζεσαι στον καθρέπτη. Λίγα ωραία χειροποίητα φωτιστικά που θα ενιχύσουν το φως στο ταβάνι αλλά ταυτόχρονα θα κολακεύουν το πρόσωπό σου αν απλώς τοποθετηθούν στο ύψος του και ελαφρώς δεξιά ή αριστερά. Για μια αίσθηση έξτρα ατμοσφαιρικής χαλάρωσης διάλεξε χειροποιήτα φωτιστικά με απαλό φωτισμό σε απαλά χρώματα στο ντεκόρ του.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies