Θαλασσινή διακόσμηση εσωτερικού χώρου

Είτε ζεις κοντά στη θάλασσα είτε σε τραβά να έχεις νότες νησιού και θαλασσινών χρωμάτων και στοιχεία παραλίας γύρω σου τότε η θαλασσινή διακόσμηση εσωτερικού χώρου είναι ιδανική για σένα.

Τι είναι όμως
θαλασσινή διακόσμηση.

Η θαλασσινή διακόσμηση εσωτερικού χώρου χαρακτηρίζεται από την αντανάκλαση των φυσικών παραθαλάσσιων στοιχείων – νερό, άμμο και ουρανό – στο σπίτι μέσω του χρώματος και της υφής. Συχνά συγχέεται με το ναυτικό στυλ σχεδιασμο. Σύμφωνα με ειδκούς σχεδιαστές, το θαλάσσιο στιλ έχει να κάνει με το αίσθημα γαλήνης και διασκέδασης που αποκτάς όταν είσαι κοντά στο νερό. Υπάρχουν όμως πολλά διαφορετικά στυλ διακόσμησης που εμπνέονται από τα στοιχεία της θάλασσας. Πως μπορείς να ξέρεις ποιο είναι το ιδανικό για σένα;

Ναυτικό Ντεκόρ

Το συγκεκριμένο ντεκόρ δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια σε κάποια παρόμοια μορφή. Το ναυτικό σχέδιο υπάρχει εδώ και αιώνες, κυρίως επειδή ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι διακοσμούσαν τα παραθαλάσσια ή παραθαλάσσια σπίτια τους. Με καταγωγή από τις ακτές του Ατλαντικού, το ναυτικό στυλ υπήρχε σε κάθε πολιτεία κοντά σε ακτές της Αμερικής, αλλά παίρνει διαφορετικές μορφές ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα σε πιο παραδοσιακά σπίτια στα βορειοανατολικά θα κάνει την εμφάνισή του το βερνικωμένο σκούρο ξύλο. Στις νότιες πολιτείες αντίθετα που περιβάλλονται από πιο ανοιχτόχρωμα δάση το ντεκόρ τείνει να είναι γκριζαρισμένο από την έκθεση του αλμυρού νερού και του αέρα. Αν κανείς κατευθυνθεί στα θερμότερα κλίματα της Φλόριντα και της Καλιφόρνια θα βρει πιο τροπικά εμπνευσμένα παράκτια σχέδια.

Νησιώτικο Ντεκόρ

Στις μεσογειακές χώρες το θαλάσσινό ντεκόρ για τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου είναι αρκετά διαφορετικό λόγω κουλτούρας. Η ελληνική μεσογειακή εμφάνιση είναι ένα στυλ διακόσμησης που (όπως θα περίμενε κανείς) προσπαθεί να προκαλέσει την αίσθηση του σπιτιού στα ελληνικά νησιά Ιδιαίτερo στη χώρα μας είναι φυσικά το κυκλαδίτικο στυλ. Βασικά στοιχεία του είναι φυσικά το λευκό με το χαρσκτηριστικό μπλε ως δευτερεύον χρώμα. Επιπλέον συχνά η διακόσμηση εμπεριέχει πέτρινα στοιχεία λιτά έπιπλα και υλικά αγαθά. Δε θα βρούμε πολλά χαλιά που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο ντεκόρ. . Παραδοσιακά, οι Έλληνες προτιμούν να αφιερώνουν τον χρόνο τους σε άλλα πράγματα από το να διακοσμούν τα σπίτια τους και να τα γεμίζουν με φανταχτερά πράγματα. Έτσι, τα σπίτια τους τείνουν να είναι απλά και σχετικά άδεια. Η βασική σκέψη πίσω από τη συγκεκριμενη διακόσμηση είναι ότι ζώντας σε ένα απλό περιβάλλον, το μυαλό και η ψυχή είναι ελεύθερα να επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα. Η ελληνική διακόσμηση αγκαλιάζει μια ένωση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθιστώντας την ιδανική για σπίτια με αίθριο ή υπαίθριο καθιστικό.

Τρόπικαλ Ντεκόρ

Η τρόπικαλ διακόσμηση εσωτερικού χώρου είναι αρκετά διαφορετική από τα παραπάνω θαλάσσια ντεκόρ. Οι τοίχοι με μοτίβα βοτανικών ή φύλλων ζούγκλας είναι απίστευτα δημοφιλείς και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσει κανείς ζωή και ζωντάνια στο χώρο του. Μοτίβα με πλούσια πράσινα χρώματα συνδυάζονται ιδιαίτερα καλά με ορείχαλκους και χάλκινους τόνους. Εάν μια μακροπρόθεσμη αλλαγή όπως το να βάλει κανείς ταπετσαρία είναι κάτι ανέφικτο μπορεί επίσης να ενσωματώσει άγρια, τροπικά μοτίβα μέσα από τα έπιπλα. Μαξιλάρια ή ριχτάρια με βοτανικά μοτίβα ή σχέδια ζώων της ζούγκλας μπορούν να κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε ένα κατά τα άλλα ουδέτερο δωμάτιο, προσθέτοντας απλώς μια πινελιά από την τροπική τάση για όσους προτιμούν να κρατούν τα πράγματα μίνιμαλ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies